Hoe het allemaal begon …

Hoe het allemaal begon …

Ik was als kind/puber niet echt bezig met mijn uiterlijk. Als ik zin had in chocolade en chips at ik dat gewoon zonder mij af te vragen of ik hier dik van zou worden.

Ik was verlekkerd op milkshakes met ijs. Mijn ouders hadden verschillende horecazaken en als ik op donderdag thuis kwam van het studie uur dat ik volgde na de schooluren at ik steevast frietjes met een stuk vlees.

Ik was zeker geen dik kind maar ook geen mager kind. Verder in de puberteit kwamen dan opeens de opmerkingen uit mijn omgeving … Het kwam er aldus op neer dat ik toch wel te dik was.

Nooit niet echt bezig geweest met mijn uiterlijk veranderde dat van de ene op de andere dag.

Mijn gewicht werd mijn grootste onzekerheid. En vanaf die dag begon mijn eerste grote strijd in mijn leven: de strijd met de kilo’s.

Vol goede moed ging ik op dieet. En al snel vlogen de kilo’s eraf en kreeg ik positieve reacties van mijn omgeving. Mijn zelfvertrouwen groeide en gaandeweg liet ik mijn eigenwaarde afhangen van mijn gewicht op de weegschaal.

Ergens onderweg is dit dan uit de hand gelopen: ik was geobsedeerd door calorieën tellen, at enkel nog light en magere producten, de weegschaal werd een obsessie en er waren dagen dat ik mij zelfs meerdere keren per dag woog.

Op een gegeven moment waren er dagen dat ik mijn dieet niet meer kon volhouden en kreeg ik eetbuien waardoor ik mezelf veroordeelde. Uiteindelijk is het dan zover gekomen dat als ik een eetbui had, het voedsel uitbraakte. Mijn strijd met boulimie en die vicieuze cirkel waarin ik een verstoorde relatie had met voeding, heeft jaren geduurd … Niemand in mijn omgeving had iets door.

Door het lezen van boeken over gezondheid ben ik uiteindelijk het belang gaan inzien van gezonde voeding voor een gezond en sterk lichaam. Toen is er ergens voor mij een klik gekomen, gevolgd door mijn vakantie naar Bali waar ik noodgedwongen 2 weken zonder weegschaal moest doorkomen. De eerste keer sinds jaren dat ik de controle moest loslaten.

Gaandeweg vond ik een gezonde levensstijl die bij me paste, waren er voor mij geen verboden voedingsmiddelen meer, verdween de weegschaal naar de zolder en verlegde ik mijn focus van afvallen naar gezond eten.

Wat een verademing!

Heel blij om nu als ervaringsdeskundige dagelijks mensen te begeleiden naar een gezonde levensstijl!!!

Geen reactie's

Geef een reactie